Emelie Almroth

EKG och läkarbesök

Hej, 

Jag har verkligen inte orkat uppdatera på ett tag (hehe laaaat!) Men så är det.
Okej, läget här är helt OK. Idag hade jag äntligen timme hos en hjärtspecialist. Jag fick göra EKG, ultraljud och AEKG.
Första EKG:t jag gjorde gick helt smärtfritt! Jag skulle ligga still i ca 10 min med kablar tillkopplade på kroppen. Det gick väldigt smidigt, jag höll nästan på att somna. Ultraljudet jag gjorde var lite mer jobbigt och det tog ungefär 25 minuter. Först skulle jag ligga på vänster sida med vänster arm under huvudet, sedan flytta mig liiiite åt höger, och sen flytta ännu liiiite mer åt höger (så att jag nästan låg helt på rygg igen). DET kan jag säga, det var inte lätt! I 15 minuter låg jag och spände mig för att jag inte kunde stödja kroppen på ett bra sätt. Jag låg och väntade i 15 minuter på att hon skulle säga att det var över. Så, när det ÄNTLIGEN var över så sa hon att det inte var någonting farligt. EKG:t & ultraljudet såg helt normalt ut men när hon lyssnade på hjärtat så hörde hon extraslag. Det var någonting väldigt svagt som inte riktigt stämde med det andra. Men hon sa att det borde inte vara någon fara. För vissa människor är det bara så, och det kan vara helt ofarligt. Skönt!
Okej, det sista testet —> AEKG. Fyfan. Det var sjukt jobbigt. Det hela gick ut på att jag skulle ta ut mig så mycket som möjligt, samtidigt som jag var kopplad till en massa kablar. Jag skulle springa 12 minuter på ett löpband, det blev ca 8 minuter. Jag började i en ganska hög hastighet, sedan ökade hastigheten var 3.e minut. Tillsist skulle jag spurta i 3 minuter. Det blev 1 minut. Jag fick PANIK. Jag blev så torr i halsen att jag inte kunde andas. Jag har ju varit dunderförkyld i ca 8 dagar nu och även hostat halvt ihjäl mig. Jag tror att det var därför jag blev så enormt torr i halsen (kanske lite att jag har dålig kondis också, heheheh). Jag kunde verkligen inte svälja. Uuuusch! Så jag fick avbryta testet i paniken och dricka vatten. Tur var väl att det räckte med 8 minuter eftersom att jag lyckades nå min maxpuls. Hade ALDRIG i mitt liv gjort om det där, no no no no no.

Men det viktiga är att det inte är farligt och någonting jag inte behöver oroa mig över. Läkaren sa att om jag tycker att det är obehagligt så kan jag göra någonting åt det. Om jag störs av att hjärtat slår oregelbundet så kan jag gå vidare med utredningen. Jag kan få med mig en apparat som mäter pulsen under en hel dag.

Men jag tänker först och främst smälta den senaste månadens tankar och sen se hur jag känner. Jag är oerhört tacksam över att jag fick en läkartid så pass fort. Plus att försäkringen täcker kostnaden, för det är fan i mig inte gratis (ca 5000kr). Huvva!

Det var det! Hoppas att ni mår bra.

kram kram

 
 
 
 
 
Frisk luft och härligt väder
Sjukskriven
Ferie
Högskoleprov
Försök i få tag i en hjärtspecialist
Umeå - skulle kunna stanna här ett tag!
Genomförkyld
Mycket som har hänt de 3 senaste veckorna! Hoppas att det vänder snart♥♥♥

Lite fina bilder från promenaden idag!