Emelie Almroth

Tiden i Oslo
Nu börjar den här Norge och Oslotiden gå mot sitt slut. Imorgon går flyttlasset mot Sverige! Det känns extremt konstigt och väldigt tomt. Nu har vi ändå bott här i 4 år. Vi har jobbat på samma jobb sen hösten 2013. På både gott och ont.
Det har varit en sjuk jävla berg och dalbana! Tänk er några fall rätt ner i marken för att sen ta sig upp på ungefär samma höjd igen. Fin liknelse va? Men det var den bästa liknelsen jag kunde komma på! Det känns som att den här berg och dalbanan har gått runt, runt och runt i 4 år. Samma toppar och fall. Blaaasch!
På tiden att bryta mönstret. Känna sig som en värdefull människa igen. Jag är glad att min pojkvän trivdes bättre än mig. Det är tur och skönt för honom att han hade en riktigt bra chef! Han fick en superfin gåva när han slutade nu, en genomtänkt och charmig present. Det förtjänar han verkligen, så som han har jobbat <3 
Min chef visste inte att min sista dag var min sista dag, Hehehe. Weeeeell, thank you! ;D Efter 4 år, haha! Nädå, jag fick iaf en klem och en handskakning!  Så allt som allt, det blir väldigt konstigt att inte ha samma rutiner längre. Bryta det vanliga mönstret som man har haft så länge. Men det ska väl gå och lösa det också! Kanske bara får ge det lite tid :) Vi har ju en helt fantastisk resa att se fram emot! Äntligen kommer vi iväg igen. MEN, vi har bestämt att det blir den sista långa resan vi gör på ett tag. Livet och verkligheten kommer lite emellan. Men det blir ju ett väldigt spännande äventyr det också😃
 
Det jag kommer sakna mest med Oslo är alla fina människor! Alla vänner <3
Ni som har hjälpt mig med saker! Med livet, träning, jobb och musik. Ni är guld värda! Speciellt ni som har fått mig att skratta trots att dagen varit skit. NI ÄR VÄRDEFULLA! <3

Jag kommer även sakna att bo på Majorstuen. På Sorgenfrigata, den bästa gatan i hela Oslo! :D 
Det blir tomt utan det! Även om vi ska ut å se världen och upptäcka att det finns ett liv utanför Norge så kommer Oslo alltid vara en speciell stad. Någon gång kommer vi och hälsar på! 

Så, vi ses igen Oslo! Haaaa de♥
puss & kram
 
 
 
11 dagar kvar
Hej! Nu är det ett tag sen jag skrev. 
Det har hänt mycket sen sist! Vi jobbade vår sista dag på apokjeden igår (19/1) och snart ska vi flytta härifrån. Helt plötsligt är tiden som jag har längtat efter så länge äntligen här. Det känns sjuuuukt konstigt! Fast samtidigt oerhört skönt. Jag har tänkt att skriva ett längre inlägg en annan gång om hur jag har uppelvt Oslo och allt. 
Så, jag tänkte dela med mig av hur vår reseplan ser ut nu till våren. Vi åker den 31/1 och kommer hem till Sverige i slutet på maj. Så ser planen ut just nu, kan hända att det ändras. Vi vet ju inte vad som kommer hända på resan. 

Så, vi börjar på Nya Zeeland! Vi kommer att landa i Auckland den 2 februari. Planen då är att under 1 månads tid ta sig igenom både norra och södra ön. Vi kommer åka med 3 vänner så det blir kul att upptäcka Nya Zeeland tillsammans med dom. Efter en månad så åker dom hem :( Trist!! Meeen vi kommer fortsätta vidare på NZ 2 månader till. Eftersom att vi då redan har åkt igenom landet under 1 månads tid, så ska vi försöka ge oss på lite vandringar och sånt. Vi får se vad vi hittar på :D Det blir väldigt kul att äntligen komma tillbaka till världens bästa land (enligt mig ;P). 
Efter Nya Zeeland så kommer vi åka över till Cook Islands. Där kommer vi att stanna ca 3 veckor. Första 10 dagarna kommer vi att bo på ön Rarotonga. Den största ön på Cook Islands. Efter det kommer vi flyga över till Aitutaki. Det är en liten flygtur på 50 minuter med ett sånt därnt miniplan med max 20 säten. Blir väldigt intressant! Aitutaki är rankad som en av världens finaste öar. Vi kände att när vi ändå är i "närheten" så kan vi ju lika gärna åka dit. Håll tummarna för att det är bra väder :)! På Aitutaki stannar vi i 6 dagar. Sen efter det så åker vi tillbaka till Rarotonga och stannar 2 dagar till.
Från den 1/5 till 9/5 är vi på Rarotonga,
Från den 9/5-15/5 Aituaki
och sen stannar vi på Rarotonga från 15/5-17/5. 
Bild på Rarotonga
Bild från Aitutaki
Sen efter Cook Islands så drar vi till BALI :D Vi har bokat 10 dagar på Gili Meno. Där kommer jag att försöka ta dykarcertifikat. Spännande! Vi hoppas att det inte blir något mer från vulkanen. Ska hålla oss uppdaterade så mycket som möjligt. I värsta fall får vi boka om. Så från den 19/5-31/5 så är vi på Bali. 
Det är våran reseplan nu till våren 2018.♥

Puss & kram