Emelie Almroth

Det blir bättre
Jobbiga drömmar! 
Den senaste månaden har jag haft jobbiga drömmar.

Inatt drömde jag att jag och Alex tillsammans med en grupp var i ett exotiskt land. Vi skulle åka iväg på en dagstur tillsammans. Allting var bra tills en i gruppen började se ett vitt streck ute på havet. En våg! Jag fick total panik. Kan tillägga att en i gruppen hade ett barn på ca 1 år. Gjorde ju inte saken bättre.
Iallafall, vi var på marknivå och skulle ta oss högre upp. Började diskutera hur vi skulle göra. Vi hann inte så långt innan vågen träffade land. Just den här vågen gick bara upp till våra knän så vi klarade oss undan relativt bra. Paniken la sig litegrann och vi började andas ut. Meeeen, när jag vände mig mot havet en andra gång så såg jag en ENORM våg.
TOTAL panik. Vi sprang in i en byggnad men insåg ganska snart att den var alldeles för låg. Jag visste att vågen skulle träffa byggnaden och begrava den inom några minuter, och ta oss med i strömmen. Visste inte alls vad jag skulle göra. Det kändes i drömmen som att jag var den som skulle leda gruppen. Det dröjde inte länge innan vågen slog mot byggnaden och begravde oss i vatten. Konstigt nog så var det inte så strömt. Men paniken kom, vi har inget syre! Barnet kommer dö! Men på något vis som bara händer i drömmar så fick jag tag i en glödlampa (?). Den var relativt stor. Jag satte den mot min mun och andades in. Syre! Sen sträckte jag över den mot barnet och försökte få henne att andas in. Fortfarande panik! Efter det började vi simma uppåt och tillslut nådde vi ytan. Äntligen lugnt!
Vi var nu i höjd med taket på byggnaden vi hade simmat ut ifrån. Vi tog oss upp där och kollade ut mot havet. En till våg! Dubbelt så stor! Där och då kände jag att jag skulle dö. Allting skulle tas ifrån mig. Ångest...

Bara känslan av att veta att jag kommer dö, att det inte kommer gå bra. Känslan av att vara väldigt långt under vatten och veta att jag MÅSTE upp för att klara mig. Plus att Alex och alla andra måste med. Nä fy, pallar inte sånt!

Det kanske har att göra med att det varit lite tufft ett tag. Men som rubriken lyder, det blir bättre. 

Kram på er <3 

 

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress